Hlavní obsah

Česko čekají výhně, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V úterý a ve středu budou nejvyšší denní teploty stoupat až nad 34 stupňů Celsia, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Pro většinu území vydal výstrahu s vysokým stupněm nebezpečí.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 18.7. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V úterý by měly panovat nejvyšší teploty na západě země. Výstraha před velmi vysokými teplotami bude v tento den platit pro Karlovarský, Plzeňský, Ústecký a část Libereckého kraje. Na zbytku území s výjimkou Vysočiny bude platit výstraha před vysokými teplotami.

Od středečního poledne do večerních hodin bude varování před velmi vysokými teplotami platit i na zbytku území Čech. Na Vysočině zůstane nižší stupeň varování.

Foto: Novinky

Výstraha meteorologů před předpokládanými vysokými teplotami

Ve zbývajících oblastech Moravy a Slezska očekávají meteorologové vysoké i velmi vysoké teploty v dalších dnech, přičemž případné varování bude vydáno později.

Teploty budou supertropické

Počasí

Zatím platí, že ve středu by mohly teploty šplhat k 32 až 36 °C.

Lidé by v této souvislosti měli omezit pobyt na slunci, fyzickou aktivitu a dodržovat pitný režim. Meteorologové také upozorňují na možné problémy v dopravě kvůli horkem pokrouceným kolejím.

Vlna veder, která v uplynulých dnech zasáhla západní Evropu, bude kulminovat během úterý.

Nejvyšší nebezpečí. V Británii kvůli spalujícímu vedru zmobilizovali tým Cobra

Evropa
Foto: Český hydrometeorologický ústav

Očekávané nejvyšší úterní teploty.

Reklama

Výběr článků

Načítám