Hlavní obsah

Víkend bude teplý, pak se razantně ochladí

Počasí o víkendu a v úvodu příštího týdne nabídne vysoké teploty, přechody frontálních systémů doprovázených bouřkami a také výrazné ochlazení. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 8.8.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami, které budou doznívat zejména na východě území. Odpolední maxima vystoupají na 24 až 28 stupňů Celsia.

V pátek bude převážně jasno až polojasno s ranními minimy mezi 17 a 13 stupni a odpoledními teplotami mezi 26 a 30 stupni,” uvedla Honsová. Podle ní bude díky minimální oblačnosti ideální příležitost k pozorování noční oblohy a meteorického roje Perseid.

V sobotu bude zpočátku dne polojasno, ale v průběhu dne bude od severozápadu v souvislosti s přechodem fronty přibývat oblačnosti a přidá se déšť a bouřky. Ráno budou teploty klesat na 19 až 15 stupňů, odpoledne se v Čechách dostanou na 23 až 27, na Moravě a ve Slezsku 27 až 31 stupňů.

Nedělní ráno orámují mlhy, nízká oblačnost a teploty mezi 16 a 12 stupni. Přes den se dočkáme jasné či polojasné oblohy a teplot mezi 25 a 29 stupni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Výraznější změny počasí bychom se měli dočkat v průběhu pondělí. Polojasnou oblohu v průběhu dne vystřídá od západu velká oblačnost s deštěm a přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 18 až 14, přes den vystoupají v Čechách na 24 až 28, na Moravě a ve Slezsku dokonce 29 až 33 stupňů.

Ovšem poté půjdou teploty výrazně dolů. V úterý a ve středu by již mělo převládat počasí se zvětšenou oblačností a občasným deštěm či přeháňkami. Teploty přes den dosáhnou maximálně na 19 a 23 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám