Hlavní obsah

V noci byl mráz až –27 stupňů. Některé regiony čekají arktický den

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivé středeční ráno přineslo na některých místech teploty pod –15 stupňů Celsia. Vůbec nejchladněji bylo na Rolavě, kde podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) klesla teplota až na –27,2 stupně. Meteorologové očekávají, že středa může být pro některé oblasti arktickým dnem, kdy se nejvyšší teplota nedostane nad –10 stupňů.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Středeční extrémní teploty ve dvou metrech podle modelu Aladin

Článek

Nejchladněji bylo v noci a ráno v severozápadní polovině Čech. Vedle krušnohorské Rolavy zaznamenali meteorologové velmi nízké teploty rovněž ve Varnsdorfu (–18,6 stupně) a na Klínovci (–16,2 stupně).

„Na některých místech na severu a severozápadě Čech se tak středa může stát arktickým dnem, kdy teplota nevystoupí nad –10 stupňů. Pravděpodobné je to např. v Liberci, kde už v úterý měli nejvyšší denní teplotu –9,3 stupně,” konstatovali meteorologové.

V celém Česku až do odvolání platí výstraha před silnými mrazy, nejvyšší denní teploty by se ale měly pohybovat v poměrně širokém intervalu, od –11 až po 1 stupeň.

Na jihovýchodě České republiky meteorologové očekávají i vydatnější sněžení.

Meteorologové vydali výstrahu před tuhými mrazy. Bude až –20 °C

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám