Hlavní obsah

Teploty zamíří k letním hodnotám. Vrátí se ale bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle postupného nárůstu teplot se v dalších dnech dočkáme rovněž návratu bouřek. Teploty se vrátí na letní hodnoty, na čemž nic nezmění ani vlnící se studená fronta, která se bude přes naše území přesouvat od západu a doprovodí ji četnější srážky. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek se teplota v odpoledních maximech zastaví těsně pod tropickou hranicí. Zároveň ale musíme počítat během odpoledne místy s přeháňkami nebo i bouřkami,“ uvedla Honsová s tím, že odpolední maxima se dostanou na 25 až 29 °C.

V pátek bude převážně jasno až polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky. Ráno teploty klesnou na 17 až 13 °C, přes den vystoupají na 26 až 30 °C.

V sobotu bude převážně polojasno, během dne bude v souvislosti s přechodem studené fronty přibývat oblačnosti a od západu se místy objeví déšť, přeháňky nebo bouřky.

V neděli bude ještě oblačno až polojasno, místy s přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty klesnou na 18 až 14 °C, přes den vystoupají na 23 až 27 °C.

Velmi podobné počasí by mělo pokračovat i v pondělí. Polojasno až oblačno opět mohou doprovodit přeháňky či bouřky. Ranní minima budou kolísat mezi 16 a 12 °C, odpolední teploty vystoupají na 22 až 26 °C.

V úterý a ve středu by mělo být převážně polojasno až oblačno, pouze ojediněle s přeháňkami. Lišit se tak budou pouze teploty. V úterý ráno klesnou na 14 až 10 °C, aby se přes den dostaly na 22 až 26 °C. Ve středu ráno bude mezi 12 a 8 °C, přes den bude mezi 21 a 25 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám