Hlavní obsah

Meteorologové varují před náledím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci a ve středu ráno hrozí vznik náledí či zmrazků, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). A to hlavně na severu a severovýchodě Česka. Meteorologové upozorňují, že počasí může komplikovat dopravu, opatrní mají být ale i chodci.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V noci na středu a ve středu ráno se při poklesu teplot pod bod mrazu bude na vlhkých komunikacích ojediněle, zejména na severu a severovýchodě území, vytvářet náledí nebo zmrazky,“ varují na sociální síti X meteorologové.

V Čechách se upozornění týká východní poloviny Libereckého kraje a sousedních regionů v Královéhradeckém kraji. Na Moravě a ve Slezsku platí výstraha pro Šumpersko, Jesenicko a většinu Moravskoslezského kraje.

Na neposypaných cestách hrozí podle meteorologů problémy v dopravě a zvýšený počet nehod. Řidiči by proto měli řízení věnovat zvýšenou pozornost.

Pozor mají dávat ale i chodci, aby neuklouzli. Meteorologové doporučují starším a hůře se pohybujícím lidem omezit vycházení.

Hrozí i sněhové srážky

Podle předpovědi by mělo v úterý v Česku místy slabě pršet, na horách i sněžit. Na severu a severozápadě hrozí sněhové či smíšené srážky i v nižších polohách.

Nejnižší noční teploty se budou podle ČHMÚ pohybovat mezi plus dvěma a minus dvěma stupni Celsia, na severu a severovýchodě Česka budou klesat až k minus čtyřem stupňům.

Počasí ukáže v jediném týdnu dvě zcela odlišné tváře

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám