Hlavní obsah

Teploty nad dvacet i přízemní mrazíky. Počasí předvede pestrou škálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející dny nabídnou pestrou škálu počasí. Na jedné straně se o víkendu dočkáme teplot nad 20 °C a 12 hodin slunečního svitu, na druhé se v závěru pracovního týdne musíme připravit na chladná rána, která mohou ojediněle doprovodit i přízemní mrazíky. V příštím týdnu se vrátí i typické dubnové počasí. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11. 4. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ojedinělé ranní mrazíky se mohou objevit již ve čtvrtek, kdy budou teploty klesat k 6 až 1 °C. Přes den bychom se měli dočkat hodnot mezi 16 a 20 °C.

Chladné bude i páteční ráno, minima klesnou nejčastěji na 7 až 2 °C, přičemž se ojediněle opět mohou objevit i přízemní mrazíky. Odpolední maxima se při převládajícím oblačnu až polojasnu podívají k 18 až 22 °C.

V sobotu bude polojasno až oblačno, na severu území se místy vyskytnou přeháňky. Ranní teploty klesnou k 11 až 7 °C, denní vystoupají ke 20 až 24 °C,“ uvedla Honsová.

Příroda je rozjetá. Na Šumavě za chvíli pokvetou vzácné orchideje

Domácí

Převládající oblačno až polojasno nabídne rovněž neděle. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 °C, přes den zastaví mezi 18 a 22 °C. Ojediněle se opět mohou objevit přeháňky.

„Počátek příštího týdne ale přinese další výrazný pokles teplot vzduchu a od vyšších poloh očekáváme i sněžení,“ nastínila meteoroložka další vývoj.

V pondělí již bude převládat oblačno až zataženo, na většině území s deštěm či přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Ranní minima klesnou na 11 až 7 °C, přes den bude mezi 14 a 18 °C.

Oblačno až zataženo doprovázené deštěm či přeháňkami bude pokračovat i v úterý. Na horách se může jednat o srážky sněhové. Ranní minima zamíří opět dolů a budou se pohybovat mezi 7 a 3 °C, odpolední teploty se dostanou pouze k 8 až 12 °C.

Změnu by neměla přinést ani středa. Stále bude převládat oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami, od vyšších poloh opět sněhovými. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 °C, denní maxima se podívají k 6 až 10 °C.

FOTO: Nejkrásnější snímky zatmění Slunce

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám