Hlavní obsah

Teploty budou v týdnu padat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sérii teplotně výrazně nadprůměrných dnů ukončí středeční přechod studené fronty. Z téměř letních teplot se ve druhé polovině nového týdne vrátíme k dlouhodobým teplotním normálům. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová. I přes ochlazení ale teploty přes den většinou budou nad 10 stupni.

Živě: Aktuální záběry panoramatických kamer 31.10.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Extrémně vysoké teploty na konci října přináší velmi teplé jihozápadní proudění ve vyšších vrstvách atmosféry v kombinaci s malou oblačností. V neděli bylo na třech místech Česka naměřeno více než 25 stupňů Celsia.

Podobné teplo jako v neděli by mohlo být v pondělí, kdy má být přes den 18 až 22 stupňů. Bude to nejteplejší den v novém týdnu. Bude jasno až polojasno. Ale tam, kde se přes den udrží nízká oblačnost, se teploty dostanou maximálně na 14 stupňů.

V úterý bude polojasno. Po ránu a dopoledne se objeví místy mlhy nebo nízká oblačnost – ta se může ojediněle udržet po celý den, pak bude jen 12 stupňů. Jinak teploty vyšplhají na 14 až 18 stupňů. Z nízké oblačnosti může mrholit.

Večer začne od západu přibývat frontální oblačnost. „Během středy bude přes Česko přecházet studená fronta, která místy přinese slabý déšť,“ řekla Honsová.

Ranní teploty budou 6 až 10 stupňů, odpoledne vystoupají opět na 14 až 18 stupňů.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno. Po ránu a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost s nejnižšími teplotami 3 až 7 stupňů, odpoledne pak 12 až 16 stupňů.

V pátek bude slunce ještě méně, obloha bude oblačná až zatažená. Po ránu se ojediněle objeví mlhy. Ranní teploty budou opět mezi 3 a 7 stupni, ty denní ale klesnou na 9 až 13 stupňů.

Z víkendu bude méně oblačnosti v sobotu – to bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty spadnou na 2 až 6 stupňů, odpolední se dostanou na 8 až 12 stupňů.

neděli pak bude zataženo místy s deštěm, teploty ráno i přes den budou o stupeň vyšší než v sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám