Hlavní obsah

Teplo bude až do poloviny listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvykle teplé počasí vydrží v Česku následující čtyři týdny. Plyne to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejteplejší týden bude ten začínající, kdy by se teploty měly šplhat až k 20 stupňům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nejteplejším ze všech čtyř předpovědních týdnů bude první týden s výraznou kladnou odchylkou od dlouhodobého průměru. S pokračujícím podzimem budou průměrné týdenní teploty postupně klesat, ale většinou zůstanou nad hranicí dlouhodobých průměrů,“ uvedl ČHMÚ.

Co se srážek týče, mělo by následující čtyřtýdenní období být spíše podprůměrné. Ačkoliv v pondělí pršelo a přeháňky se ojediněle vyskytnou i v úterý, zbytek týdne by měl být s minimem srážek.

„Zejména v prvním týdnu z celého předpovědního období bude převládat sušší počasí připomínající „pozdní babí léto“, ale ani v následujících týdnech se neočekávají výraznější srážkové úhrny,“ uvedli meteorologové.

Ve sledovaném čtyřtýdenní období na přelomu října a listopadu naprší obvykle 35 až 55 mm srážek.

Reklama

Výběr článků

Načítám