Hlavní obsah

Teplé počasí bude na začátku února, ale nevydrží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejbližší dva týdny budou teplotně spíše nadprůměrné a dočkáme se i teplot kolem 10 °C. V dalších dvou týdnech by mělo být chladněji a podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se budou denní maxima pohybovat do 5 °C.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 30. 1. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Tento a nadcházející týden přinesou nárůst teplot, které by se na konci období měly zastavovat až u hranice 10 °C. Z hlediska srážek meteorologové žádné excesy neočekávají, týden od 5. do 11. února by měl být na srážky nejbohatší a spadnout může kolem 12 milimetrů.

Období od 12. do 25. února by mělo být chladnější. Noční minima se budou pohybovat kolem -2 °C, přes den se budou nejvyšší teploty pohybovat do 5 °C.

„Na horách, výjimečně i v nižších polohách, se přechodně vyskytnou i srážky smíšené nebo sněhové,“ uvedli meteorologové.

Dlouhodobý interval průměrných teplot v tomto období se pohybuje mezi -2,3 a 2 °C, srážek spadne mezi 18 a 49 milimetry.

Teploty budou stoupat až k 12 stupňům

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám