Hlavní obsah

Super tropické počasí vydrží až do pondělí

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé jižní proudění, které zvedá odpolední maxima k tropickým hodnotám, vydrží až do pondělí, kdy bude přes naše území postupovat vlnící se studená fronta, která s sebou přinese ochlazení, ale i bouřky a déšť. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Teploty budou o víkendu kulminovat na super tropických hodnotách, tedy 35 stupňů Celsia. K tropickým dnům se postupně přidají i tropické noci, kdy teploty ojediněle neklesnou pod 20 °C,” řekla Honsová.

Ve čtvrtek nebudou teploty ještě tak vysoko, při jasné až polojasné obloze by měly dosáhnout na 28 až 32 stupňů. V Čechách ovšem i na 34 stupňů.

Výše rtuť teploměru vystoupá v pátek, a to na 31 až 35 stupňů, nad ránem bude 13 až 17 stupňů. Obloha bude stále jasná až polojasná. Při zvětšené oblačnosti se ojediněle mohou objevit přeháňky nebo bouřky.

V sobotu a v neděli tento ráz počasí vydrží. Bude jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Teploty odpoledne budou mezi 31 a 35 stupni, nad ránem klesnou v sobotu na 15 až 19 stupňů, v neděli by pak mohla být tropická noc, teploty ráno budou mezi 16 a 20 stupni.

V pondělí začne od západu přibývat oblačnosti s deštěm nebo přeháňkami, postupně se objeví na většině území. Ráno teploty klesnou opět na 16 až 20 stupňů, přes den stále budou vysoko, na 31 až 35 stupních.

Foto: Kent Porter, ČTK/AP

Ilustrační foto

Mírně se ochladí v úterý, na většině území bude déšť, přeháňky nebo bouřky, teploty odpoledne se dostanou na 23 až 27 stupňů.

Rady, jak se za teplých nocí lépe vyspat

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám