Hlavní obsah

Srážky i teplotní výkyvy. Počasí v závěru ledna bude pestré

Novinky, jas

Počasí v závěru ledna bude velmi proměnlivé. Do soboty je nutné počítat s četnými srážkami. Na přelomu týdne by mělo být srážek i oblačnosti méně, poklesnou však tepoty, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V pátek bude zataženo se sněhovými přeháňkami nebo sněžením. V nižších polohách na jihozápadě území čekáme déšť, během dne od vyšších poloh rovněž sněžení,” uvedla Honsová

Ranní minima klesnou na 3 až -1 stupeň Celsia, na severu a východě až -5 stupňů. Nejvyšší denní se dostanou na 1 až 5 stupňů. Na severovýchodě pouze kolem -1.

Oblačno až zataženo bude převládat i v sobotu. Místy je opět třeba počítat s deštěm, v polohách nad 700 metrů nad mořem se sněžením. V průběhu dne se však hranice sněžení bude snižovat, neboť se bude ochlazovat a srážky budou ustávat. Ráno teploty klesnou na 4 až 0 stupňů, na severovýchodě na -3 stupně, přes den se dostanou na 4 až 8 stupňů, na severovýchodě bude -2.

V neděli bude oblačnosti méně. Převládat bude oblačno až polojasno s ojedinělým sněžením. Ráno teploty klesnou na -2 až -6, ojediněle i -10 stupňů, přes den budou kolísat mezi -2 a 2 stupni.

Turisté ve městech preferují slunné počasí bez vysokých teplot

Cestování

Podobně by mělo být i v pondělí. Sněžení se může objevit na západě a jihozápadě republiky. Ranní teploty klesnou nejčastěji -4 až -8, ojediněle i -12 stupňů, přes den vyšplhají k -4 až 0.

V úterý by mělo být oblačnosti více, místy se vyskytne sněžení či přeháňky, v nižších polohách déšť. Ranní minima se budou pohybovat mezi 0 a -4, ojediněle bude i -8 stupňů. Přes den se rtuť teploměru dostane na 2 až 6 stupňů.

S oblačným počasím je třeba počítat i ve středu. Srážky by již měly být převážně dešťové, na horách smíšené. Ranní minima setrvají mezi 4 a 0, denní maxima vystoupají na 4 až 8 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám