Hlavní obsah

Silný vítr dopoledne zastavil horní úsek lanovky na Sněžku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný vítr v neděli dopoledne zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil, z technických důvodů je dočasně mimo provoz lanovka z Janských Lázní na Černou horu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Sněžka

Článek

Podle dat z měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu Sněžky měl ráno na Sněžce vítr v nárazech rychlost přes 90 kilometrů v hodině. Teplota se pohybovala kolem 12 stupňů Celsia. V sobotu odpoledne, kdy Česko zasáhla mimořádná vedra, bylo na Sněžce 22,5 stupně Celsia.

Když je horní úsek lanovky na Sněžku mimo provoz, mohou se lidé z Růžové hory na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku je v neděli v provozu od 08:00 do 19:00.

Jízdné lanovkou na Sněžku od 1. července zdražilo. Na hlavní sezonu, tedy v červenci a srpnu, se zvedla cena zpáteční jízdenky z Pece pod Sněžkou na Sněžku pro dospělého o deset procent na 680 korun, jednosměrná o devět procent na 360 Kč. Jednosměrná z Pece pod Sněžkou do mezistanice na Růžové hoře stojí 250 korun, zpáteční 480 korun.

Kabinová lanovka je po kompletní výměně v provozu na prvním úseku od prosince 2013, na druhém úseku jezdí od února 2014. Nové zařízení za více než 300 milionů korun nabízí turistům čtyřmístné kabiny místo dřívějších otevřených dvousedaček.

Sněžka je jednou z nejnavštěvovanějších turistických lokalit v Krkonoších i celé republice. Služby lanové dráhy loni využilo téměř čtvrt milionu turistů.

Krkonoše trpí pod stále vyšším náporem turistů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám