Hlavní obsah

Silničáři vyrážejí do terénu. Místy nasněžilo, čeká se náledí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Šumpersku poprvé v noci na pátek vyrazili silničáři do terénu, v nejvyšších polohách okresu napadly zhruba dva centimetry sněhu. Vyrazili také do vyšších poloh Jesenicka, silnice v kopcích solili především kvůli možné námraze. Na náledí v pátek a v sobotu upozorňuje výstraha meteorologů.

Foto: ČHMÚ

Sněhová pokrývka v cm/12 hodin (k páteční 18. hodině). Animace ČHMÚ.

Článek

Na Šumpersku napadly podle dispečera v noci na pátek jeden až dva centimetry sněhu. „Nyní jsou cesty holé a mokré a teplota se pohybuje od nuly do dvou stupňů. Uvidíme, co se bude dít během dne,“ uvedl dispečer šumperských silničářů.

Lehce nasněžilo také na Jesenicku. „Spadl tady poprašek sněhu. Silnice jsou nyní holé a mokré, začíná však pršet a teplota vzduchu se pohybuje pod bodem mrazu. Budeme znovu solit,“ řekl dispečer jesenických silničářů.

Meteorologové avizovali, že v pátek čekají ochlazení a první výraznější sněžení. Už ve čtvrtek v Moravskoslezském kraji sněžilo místy i v nížinách. Už ve čtvrtek vydal ČHMÚ výstrahu před rizikem náledí. Platí pro celé území České republiky.

Foto: David Taneček, ČTK

V Peci pod Sněžkou v Krkonoších napadlo několik centimetrů sněhu (snímek ze 17. listopadu 2022).

„Dnes se citelně ochladí, nejprve na severovýchodě republiky, během odpoledne i na ostatním území. Déšť bude od severovýchodu přecházet do sněžení a na některých místech napadne kolem pěti centimetrů nového sněhu,“ napsal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek ráno na Facebooku.

Pro pátek ještě meteorologové předpovídají teploty většinou mezi třemi a osmi stupni nad nulou. Pouze na severovýchodě Česka klesnou k nule. O víkendu by mělo v noci na většině území mrznout, kdy teploty spadnou až na minus 6 stupňů, a v sobotu přes den vystoupají nejvíce na 2 stupně Celsia.

„V příštím týdnu se bude slabě oteplovat,“ doplnili meteorologové.

Česku hrozí náledí, varují meteorologové

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám