Hlavní obsah

Závěr týdne se i přes chladná rána vydaří

Ještě před začátkem astronomického podzimu si užijeme slunečný, byť v ranních minimech i poměrně chladný víkend. V příštím týdnu by již mělo být oblačnosti více a budou se objevovat i občasné přeháňky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 19.9.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Nejchladnějším dnem tohoto týdne bude čtvrtek. Převládat bude jasno až polojasno ovšem v horských oblastech v polohách nad 1200 metrů se již mohou objevit smíšené či sněhové srážky. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 11 a 15 stupni Celsia.

V pátek bude převážně jasno či skoro jasno s ranními minimy mezi 5 a 1 stupněm, přičemž se budou objevovat i přízemní mrazíky. Přes den se teploty dostanou na 12 až 16 stupňů.

Velmi podobně bude i v sobotu. „Převládat bude jasno či skoro jasno, ráno ojediněle s mlhami či nízkou oblačností a ranními teplotami v rozmezí 5 a 1 stupeň. Opět se budou objevovat i přízemní mrazíky,” shrnula Honsová s tím, že odpolední teploty zůstanu mezi 16 a 20 stupni.

Ještě tepleji by mělo být v neděli, která opět nabídne jasnou či skoro jasnou oblohu, ranní mlhy a minima mezi 8 a 4 stupni. Pod bod mrazu by teploty měly klesat převážně v polohách nad 500 metrů. Odpoledne se dočkáme teplot v intervalu 18 až 22 stupňů.

V pondělí v 9:49 vstoupí Slunce do znamení Vah a s podzimní rovnodenností začne astronomický podzim. Ráno zůstanou teploty mezi 8 a 4 stupni, přes den se dostanou na 18 až 22. V průběhu dne bude od západu přibývat oblačnosti a přidají se i přeháňky či déšť, které budou později opět od západu ustávat.

V úterý budou na východě doznívat srážky. Bude převážně oblačno s ranními minimy mezi 8 až 4 stupni a odpoledními teplotami mezi 17 a 21 stupni.

S polojasnou oblohou, občasnými přeháňkami a maximy kolem 20 stupňů je třeba počítat i ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám