Hlavní obsah

První zimní víkend, jak má být: Ledový a plný sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pátek 1. prosince připadá začátek meteorologické zimy. Odpovídat tomu bude i počasí, neboť během dne začne sněžit a sníh se bude sypat i celou sobotu. V dalších dnech se sice dočkáme již jen sněhových přeháněk, ale teploty půjdou dolů a budou i přes den zůstávat pod bodem mrazu, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 30. 11. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Počasí bude pod vlivem tlakové níže, tu až počátkem příštího týdne bude střídat výběžek vyššího tlaku vzduchu,“ konstatovala Honsová, podle níž bude sněžení během pátečního večera, noci na sobotu i v sobotu „trvalé a vydatné“.

Ve čtvrtek bude převážně oblačno, během dne bude docházet k přibývání oblačnosti a místy se přidají i sněhové přeháňky nebo sněžení. Teploty se přes den budou pohybovat mezi -3 a 1 °C.

V pátek by mělo převládat zataženo, během dne se bude od jihu přidávat sněžení, přechodně i mrznoucí déšť. Ranní minima klesnou na -1 až -7 °C, denní se dostanou na -2 až 2 °C.

„V sobotu bude zataženo, na celém území se bude vyskytovat sněžení, které bude místy vydatné,“ popsala meteoroložka. Ráno budou teploty klesat k -1 až -5 °C, přes den bude nejčastěji mezi -4 a 0 °C.

V neděli by mělo být oblačno, sněhové přeháňky by se měly vyskytovat již pouze místy. Nejnižší teploty klesnou ráno k -6 až -10 °C, přes den setrvají v intervalu -5 až -1 °C.

Výhled od pondělí do středy prozatím slibuje na všechny tři dny polojasno až oblačno, které doprovodí ojedinělé sněhové přeháňky a po ránu též ojedinělé mlhy. Ráno budou teploty klesat k -6 až -10 °C, přes den by se měly teploty pohybovat pouze mezi -5 a -1 °C.

FOTO: Zasněžené Krušné hory

Počasí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám