Hlavní obsah

Přijde výrazné ochlazení a déšť, i tak bude září spíš teplé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po extrémně teplém posledním srpnovém týdnu čeká Českou republiku výrazné ochlazení. Celkově však budou teploty v období následujících čtyř týdnů nadprůměrné, vyplývá z výhledu na následující čtyři týdny, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Předpokládáme, že období od 2. září do 29. září bude na našem území jako celek teplotně nadprůměrné,” uvedli meteorologové.

Z tropických teplot posledního srpnového týdne ovšem nejprve teploty výrazně klesnou - v prvním zářijovém týdnu se budou denní maxima pohybovat jen kolem 20 stupňů Celsia, v noci budou teploty klesat i pod 10 stupňů.

„Za zvlněnou studenou frontou, která bude v pondělí postupovat z našeho území dále k východu, k nám pronikne studený vzduch od severozápadu. V úterý a ve středu bude postupovat přes střední Evropu k východu tlaková výše. Ve čtvrtek přejde přes naše území k jihovýchodu studená fronta, za kterou se k nám přechodně rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu,” napsali meteorologové v týdenní předpovědi.

Nejvýš by se teploty měly dostat ve druhém a třetím zářijovém týdnu (9. až 22. září).

Z hlediska srážek bude září průměrné. Nejvíce naprší v prvním (2. až 8.) a třetím (16. až 22.) zářijovém týdnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám