Hlavní obsah

Předpověď na konec prázdnin slibuje opravdu špatné počasí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninový víkend bude chladný a deštivý. Nejvyšší denní teploty se nedostanou nad hranici 20 °C a ranní minima budou klesat pod 10 °C. Ubývání oblačnosti se dočkáme až se začátkem září, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 26.8. 2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

S občasným deštěm a přeháňkami se setkáme i ve čtvrtek, kdy by se odpolední teploty měly dostávat na 15 až 19 °C.

„Po čtvrtečním přechodu frontálního systému k nám bude proudit chladný a vlhký vzduch od severozápadu,” popsala Honsová.

V pátek tak bude převážně zataženo až oblačno s občasným deštěm, přeháňkami či ojedinělými bouřkami. Ráno teploty klesnou na 11 až 7 °C, přes den vystoupají na 15 až 19 °C.

Prakticky identické počasí nabídnou i sobota a neděle, přičemž měnit se nebudou ranní minima ani nejvyšší odpolední teploty, které po oba dny zůstanou mezi 15 a 19 °C.

Jak meteoroložka připomněla, po oba víkendové dny se o přísun velké oblačnosti bude starat výšková tlaková níže.

Změny se nedočkáme ani v úvodu příštího týdne. Oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami, které ojediněle mohou doplnit bouřky, vydrží i v pondělí. Ranní minima setrvají mezi 11 a 7 °C, odpolední vystoupají opět na 15 až 19 °C.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

V úterý bude opět oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami. Ranní minima se oproti předešlému dni nezmění, ale nejvyšší denní teploty se dostanou na 16 až 20 °C.

Studený konec srpna: ráno místy mrzlo

Počasí

Úvod září přinese ve středu vedle prvního školního dne oblačno, přechodně dokonce i polojasno. Místy se opět mohou objevit přeháňky. Ráno teploty klesnou na 12 až 8 °C, odpolední vystoupají na 18 až 22 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám