Hlavní obsah

Studený konec srpna: ráno místy mrzlo

Středeční ráno bylo vlivem malé oblačnosti chladné a na některých stanicích Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zaznamenal teploty kolem nuly. Vůbec nejchladněji bylo patrně na Jizerce, kde naměřili -0,7 stupně Celsia. Mrzlo rovněž na stanici Kvilda-Perla, kde teplota v pět hodin ráno klesla na -0,4 stupně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Rašeliniště u Jizerky

Článek

„Na Jizerce jsou dvě stanice. Na té, která je v podstatě ve vesnici, bylo plus 0,1 stupně a na stanici Jizerka - rašeliniště, která je asi o kilometr dále, bylo minus 0,7 stupně,” řekl meteorolog z ústecké pobočky ČHMÚ Pavel Jůza.

Těsně nad nulou podle něj byla v noci teplota na dalších místech v Jizerských horách. „Stanice Bedřichov - Nová Louka měla 0,5 stupně a Smědava 1,3,” dodal Jůza.

Okolo 05:00 se teploty v nižších a středních polohách v zemi pohybovaly nejčastěji mezi 6 a 11 stupni. Odpolední teploty ve středu vystoupí při převážně polojasné obloze většinou na 18 až 22 stupňů Celsia.

Chladno povládne až do začátku školního roku

Počasí

„V noci na čtvrtek začne počasí u nás ovlivňovat tlaková níže nad Polskem, kolem které do střední Evropy pronikne chladnější a vlhký vzduch,” uvedli meteorologové, podle nichž bude středa v dohledné době posledním dnem bez měřitelných srážek.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, od severozápadu se postupně na většině území objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na 14 až 10 stupňů Celsia, na jihovýchodě ojediněle až na osm stupňů, přes den bude nejvýš 15 až 19 stupňů. Déšť očekává ČHMÚ i v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám