Hlavní obsah

Předjarní počasí doprovodí četné přeháňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru týdne nás čeká předjarní aprílové počasí se střídáním oblačnosti a občasnými srážkami. Sněžit by mohlo pouze v horských oblastech v polohách nad 1000 metrů nad mořem. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Čtvrtek přinese počasí s minimem oblačnosti, ráno ojediněle s mrznoucími mlhami. „Večer začne od západu přibývat oblačnosti a v západních Čechách se přidá déšť, který bude v Krušných horách v polohách nad 1000 metrů přecházet ve sněžení,” uvedla Honsová.

Odpolední maxima vystoupají na 7 až 11 stupňů Celsia a na horách bude foukat čerstvý vítr.

V pátek bude převládat zataženo až oblačno s deštěm či přeháňkami a ranními minimy mezi 4 stupni a nulou. Přes den se dočkáme ubývání oblačnosti a teplot mezi 6 a 10 stupni. Hranice sněžení bude na českých horách ležet v nadmořské výšce nad 800 metrů, v Beskydech a Jeseníkách v polohách nad 1000 metrů.

V sobotu bude převážně oblačno s ranními teplotami mezi 2 a –2 stupni. Přes den se teploty dostanou na 5 až 9 stupňů Celsia, přičemž srážky by se měly objevovat výlučně v horských oblastech.

Mrznoucí mlhy se mohou ojediněle objevovat i v neděli. Ráno budou teploty klesat na 1 až –3 stupně, přes den, kdy by mělo převládat slunečné počasí se dostanou na 6 až 10 stupňů Celsia.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Již v průběhu noci na pondělí začne počasí u nás ovlivňovat další frontální systém a od západu začne přibývat oblačnosti. Převládat bude oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami a ranními teplotami mezi 4 stupni a 0. Přes den bude nejčastěji mezi 6 a 10 stupni Celsia.

Počasí se zvětšenou oblačností by mělo vydržet i v úterý a ve středu. Ráno budou teploty klesat na 4 stupně až nulu, přes den se budou pohybovat mezi 7 a 11 stupni Celsia.

Je koronavirus sezonní? Jarní počasí by ho mělo utlumit

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám