Hlavní obsah

Parné léto se stále nekoná, teploty zatím výrazně nestoupnou

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suché a parné léto, které jsme zažívali v minulých letech, se letos nekoná. Po přechodu studené fronty se mírně ochladí a je třeba počítat i se zvětšenou oblačností a četnějšími srážkami. Teploty do konce týdne se budou pohybovat do 25 stupňů Celsia a podobně by mělo být i v úvodu toho příštího, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.7.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude přechodně i polojasno, po většinu dne však musíme počítat se zataženou oblohou a četnými přeháňkami či deštěm. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. Odpolední maxima vystoupají na 18 až 22 stupňů, přičemž tam, kde bude pršet trvaleji, to bude pouze 16 stupňů.

Oblačné počasí vydrží rovněž v pátek. Přeháňky by se již měly vyskytovat pouze místy a déšť by se měl vyskytovat pouze občas. Přechodně může být i polojasno. V noci teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den vystoupají na 17 až 21.

V sobotu bude převážně oblačno, místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle rovněž bouřky. Během dne opět může být i přechodně polojasno. Noční teploty klesnou na 14 až 10, nejvyšší denní vystoupají na 20 až 24 stupňů,” konstatovala Honsová s tím, že při trvalejších srážkách se bude teplota pohybovat jen kolem 18 stupňů.

Neděle nabídne převládající oblačno až polojasno s občasnými srážkami. V noci teplota klesne na 15 až 11, přes den se dostane na 21 až 25 stupňů.

Občasné přeháňky se vyskytnou i v pondělí. To by se měly teploty šplhat k 23 až 27 stupňům. V noci klesnou na 15 až 11. I nadále bude převládat polojasno až oblačno.

Foto: Profimedia.cz

Na velké části území bude ve čtvrtek pršet.

Teploty mírně nad hranicí 20 stupňů lze očekávat v úterý, kdy by mělo být nejčastěji polojasno, ale v průběhu dne začne přibývat oblačnosti a přidat by se měl i déšť či přeháňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám