Hlavní obsah

Letní teploty přijdou až o víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým týdnem se dočkáme pozvolného vzestupu teplot. V pátek a o víkendu by se již měly dostávat na letní hodnoty. Srážek bude ubývat, ale minimálně s přeháňkami bude třeba počítat po celý týden. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7. 8.Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Vzestup teplot bude jen pozvolný, až do středy se příliš nad 20 stupňů nepodívají, spíše zůstanou pod touto hranicí. Oteplovat se začne až ke konci pracovního týdne.

V pondělí bude zataženo, přechodně oblačno, oblačnosti bude ubývat ve večerních hodinách. Během dne očekáváme déšť na celém území. Slábnout bude až v noci na úterý. Úhrny už však nebudou tak vysoké jako v minulý dnech – nejčastěji spadne kolem 5 milimetrů, v horských oblastech 10 až 15 milimetrů,“ uvedla meteoroložka.

Odpolední maxima se budou pohybovat pouze mezi 13 a 17 °C. Pocitovou teplotu bude navíc snižovat čerstvý západní vítr.

V úterý bude pokračovat oblačné počasí, místy se opět objeví přeháňky, ale přechodně může být i polojasno. Ranní minima klesnou na 12 až 8 °C, odpoledne bude nejčastěji mezi 17 a 21 °C.

Ve středu bude převážně oblačno, místy s přeháňkami nebo s deštěm, přechodně může být opět i polojasno. Ráno se teploty budou pohybovat mezi 12 a 8 °C, odpoledne opět pouze mezi 17 a 21 stupni.

Od čtvrtka se začne oteplovat. Převážně bude oblačno či polojasno, místy opět s přeháňkami. Ranní minima zůstanou mezi 12 a 8 °C, přes den bude 19 až 23 °C.

V pátek se dočkáme jasné či polojasné oblohy. Ráno mohou být ojediněle mlhy. Teploty budou dost nízké – mezi 10 a 6 °C. Přes den se ale oteplí na 21 až 25 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno, místy opěr s přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 °C, přes den bude mezi 23 a 27 °C.

Oblačno či polojasno bude převládat i v neděli. Nejnižší ranní teploty setrvají mezi 14 a 10 °C, přes den by se měly dostat na 24 až 28 °C.

Závěje krup v Německu. Do ulic vyjely sněžné pluhy

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám