Hlavní obsah

Závěje krup v Německu. Do ulic vyjely sněžné pluhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V německém městě Reutlingen ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko musely uprostřed léta vyjet do ulic sněžné pluhy. V pátek odpoledne se městem na západě Německa prohnala lokální bouřka s krupobitím a silným deštěm a ulice zůstaly pokryté vrstvou bílých krup ve výšce až 30 centimetrů, uvedla agentura DPA.

Kroupy v Německém ReutlingenuVideo: Reuters

 
Článek

Kroupy spolu s listím ucpaly odtokové šachty a voda zaplavila podzemní garáže, sklepy a domy, uvedlo město na svém účtu na Twitteru, nedáno přejmenovaném na X. Technické služby proto nasadily sněžné pluhy, aby město vyčistily.

Úklidových prací se po celém městě účastnilo přibližně 250 hasičů, napsal místní web The Local.de.

Snímky ukazují ulice pokryté bílými závějemi, které mnohde neumožňují ani projet.

Foto: Timo Mendritzki, Reuters

Odklízení krup v Reutlingenu

Foto: Timo Mendritzki, Reuters

Hasiči odstraňovali následky krupobití v Reutlingenu

Německá meteorologická služba (DWD) bouři označila za „nijak výjimečnou“. Zasypání města kroupami za velmi krátkou dobu podle meteorologů způsobilo to, že se bouře pohybovala jen velmi pomalu.

Kdyby bouře udeřila o několik kilometrů dál v otevřené krajině, pravděpodobně by se jí nedostalo tolik pozornosti, protože by na loukách a polích takové masy deště a krup odtekly rychleji než v zastavěném městě, dodal meteorolog z DWD. Kroupy měly v průměru 1,8 centimetru.

Foto: Timo Mendritzki, Reuters

Zatopený podjezd po bouři v Reutlingenu

Lidé začali na sociálních sítích sdílet videa, která ukazují, jaké radosti jim nečekaná nadílka přinesla. Například místní pošťák si musel připadat jako v lednu na horách. „Přidejte pošťákovi,“ píše jeden z uživatelů Twitteru.

Podle místních médií se řeka Echaz, která protéká Reutlingenem, během pěti minut zvedla o 1,5 metru a nakrátko se vylila z břehů. Žádné větší škody však hlášeny nebyly.

V Benátsku padaly kroupy o velikosti tenisových míčků, zranily 110 lidí

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám