Hlavní obsah

Na víkend se ochladí a vrátí se i bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po krátkém návratu letních teplot v závěru pracovního týdne se na víkend kvůli další studené frontě ochladí a o slovo se znovu přihlásí i bouřky. Počasí s četnými srážkami nicméně dlouho nevydrží a v příštím týdnu teploty opět zamíří vzhůru, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 29. 6. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek se díky teplému jihozápadnímu proudění, které se sem bude dostávat po zadní straně tlakové výše, dočkáme letních teplot, jasné či polojasné oblohy a až 15 hodin slunečního svitu. Před den se maxima dostanou na 23 až 28 °C.

V pátek bude zpočátku dne jasno až polojasno, později odpoledne bude docházet k přibývání oblačnosti od západu a večer se na západě území místy objeví déšť nebo bouřky,“ konstatovala meteoroložka. Ráno teploty klesnou na 16 až 12 °C, zatímco přes den vystoupají k 26 až 30 °C, přičemž na západě bude chladněji.

V sobotu nás čeká převládající velká oblačnost, kterou na většině území doprovodí déšť, přeháňky a místy i bouřky. V Čechách nicméně může být odpoledne místy i polojasno. Ranní minima se budou pohybovat mezi 17 a 13 °C, přes den se dostanou k 20 až 25 °C.

V neděli by mělo být nejčastěji oblačno či polojasno, zpočátku dne ještě místy s deštěm či přeháňkami. Ranní minima klesnou na 16 až 12 °C, přes den by se již měly teploty dostávat k 22 až 27 °C. Je třeba počítat i s větrem, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 55 kilometrů v hodině.

Pondělí nabídne polojasno až oblačno, odpoledne místy s přeháňkami či bouřkami. Ranní teploty setrvají mezi 16 a 12 °C, odpolední se dostanou na 23 až 27 °C.

V úterý již bude převládat jasno až polojasno, ojediněle s přeháňkami. Ranní minima zůstanou v intervalu 16 až 12 °C, přes den již bude mezi 24 a 28 °C.

Jasno až polojasno by mělo být též ve středu. Ranní minima zůstanou identická jako v předchozích dnech, tedy mezi 16 a 12 °C. Odpoledne se teploty dostanou na 25 až 29 °C.

Noční oblohu ozářil jasný bolid. Meteorologové sdíleli video

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám