Hlavní obsah

Sněhové nadílce není ještě konec, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve vyšších horských polohách do sobotního rána napadlo nejčastěji 5 až 20 centimetrů sněhu, sníh ale ráno ležel místy i v polohách okolo 500 metrů nad mořem, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). A další sníh může připadnout. Meteorologové v sobotu přidali i výstrahu pro Beskydy.

Sníh na ŠumavěVideo: We Love Šumava / Facebook

 
Článek

„V průběhu dnešního dne bude nejvíce sněžit na severozápadním návětří hor. K večeru už většinou srážky zeslábnou, ale výjimkou bude oblast Beskyd a okolí, kde naopak sněžení během večera a noci zesílí,“ uvedl ráno ČHMÚ.

Výstraha pro část Moravskoslezského kraje, kterou následně ústav vydal, platí od sobotních 23 hodin do nedělních 10:00. Napadnout může 5 až 10 centimetrů sněhu, na horách kolem 15 cm.

Už dříve vydaná výstraha před sněhem, jež platí pro některé horské oblasti v Čechách, vyprší v sobotu večer.

Na horách sněží už od pátku. „Největší přírůstky sněhu jsme naměřili dle očekávání na Šumavě. Na stanici Blatný vrch připadlo 34 cm a leží tam už 51 cm, na stanici Plechý připadlo 30 cm a leží tam okolo 45 cm sněhu,“ napsali ráno meteorologové.

Hodně sněhu připadlo místy také na západě Krušných hor, v Krkonoších nebo Jeseníkách.

Pro další dny je pak v platnosti také výstraha před mrazem ve vegetačním období.

Úroda v ohrožení. Meteorologové aktualizovali výstrahu před mrazy

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám