Hlavní obsah

V noci hrozí silné bouřky s krupobitím, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V noci na pondělí a v pondělí dopoledne se mohou na jihu a východě Česka objevit silné bouřky s přívalovým deštěm a kroupami, varovali v neděli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Aktu.cz

Ilustrační foto

Článek

Výstrahu vydali až v neděli pozdě večer, na sociálních sítích k tomu uvedli, že tak učinili s ohledem na vývoj situace v Bavorsku a Rakousku.

„Vzniklé bouřky budou během noci postupovat nad naše území směrem k severozápadu. Bude se jednat spíše o vyvýšenou konvekci, takže rizika nebezpečných projevů budou omezena. Nicméně mohou se vyskytnout lokálně intenzivnější srážky nebo i kroupy,“ napsali.

Varování platí od nedělních 22 hodin do pondělní šesté ranní hodiny pro Jihočeský a Plzeňský kraj, Vysočinu a část Jihomoravského kraje. Od dvou do šesti ráno pak pro Pardubický kraj a od druhé ráno do pondělního poledne pro Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj.

„Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek s rizikem přívalových srážek a menších krup, zpočátku i nárazů větru,“ stojí v textu výstrahy.

Až do odvolání je v platnosti také už dříve vydaná výstraha před rizikem požárů.

Meteorologové řeší, proč výstraha před extrémními bouřemi nevyšla

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám