Hlavní obsah

Česko zasáhnou silné bouřky s krupobitím a vydatný déšť, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové ve středu varovali před silnými bouřkami a krupobitím, vydatnými dešti a možnými vzestupy hladin. Bouřky zasáhnou většinu území republiky od čtvrtečního poledne do půlnoci. Silný déšť a možné vzestupy hladin očekávají pouze na jihozápadě území v noci a ve čtvrtek dopoledne.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 17.6.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před silnými dešti s úhrny nad 30 milimetrů za šest hodin nebo nad 50 milimetrů během 24 hodin platí od čtvrtečních dvou do 15 hodin pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj.

S tím souvisí i varování před povodňovou bdělostí, neboť v části příhraničních okresů Plzeňského a Jihočeského kraje mohou v důsledku srážek vystoupat menší toky na stupně povodňové aktivity.

Ve zbytku republiky krom Karlovarského, Plzeňského a Jihočeského kraje bude od čtvrtečního poledne do pátečních dvou hodin platit varování před silnými bouřkami. Může je doprovázet krupobití a přívalové srážky.

„V opakovaných bouřkách může spadnout kolem 60 milimetrů srážek a vzhledem k předchozímu nasycení se mohou zvedat hladiny menších toků,” uvedli meteorologové.

Foto: Windy

Předpověď předpokládaných bouřek ve čtvrtek 18. června v 16 hod.

Extrémní srážky. Na Kolínsku napršelo během tří hodin 120 mm

Počasí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám