Hlavní obsah

Jaro je zatím v nedohlednu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozvolný nárůst odpoledních teplot, k němuž docházelo v průběhu týdne, utne o víkendu přechod další studené fronty, kterou i v nížinách doprovodí sněhové vločky. Chladné počasí s teplotami do 5 °C vydrží i v první polovině příštího týdne, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2. 3. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Mrazivé čtvrteční ráno vystřídají během dne sluneční paprsky a jasná obloha, odpolední teploty budou stoupat k 6 až 10 °C.

V pátek bude převážně jasno či polojasno, pouze ojediněle s nízkou oblačností. Ráno teploty klesnou na -1 až -6 °C, přes den se dostanou na 7 až 11 °C.

V sobotu bude zpočátku dne polojasno, postupně od severu oblačno až zataženo, místy se objeví sněhové přeháňky, v nížinách přechodně i deště se sněhem. Na horách sněžení. Ranní teploty klesnou na 0 až -4 °C, denní zůstanou mezi 4 a 8 °C,“ konstatovala Honsová, podle níž se bude během dne od severu dále ochlazovat.

Meteorologové vyhodnotili úspěšnost výstrah

Domácí

V neděli by již mělo převládat oblačno až zataženo, místy se sněhovými přeháňkami, na horách se sněžením. Nejnižší ranní teploty klesnou na 0 až - 4 °C, denní vystoupají na 0 až 4 °C.

S velkou oblačností a zataženou oblohou je třeba počítat i v pondělí. Opět se místy objeví sněhové přeháňky, na horách je třeba počítat se sněžením. Ráno teploty klesnou na -1 až -5 °C, přes den vystoupají na -1 až 3 °C.

V úterý bude pokračovat oblačné počasí, místy se sněhovými přeháňkami a minimy v intervalu -2 až -6 °C. Přes den se teploty budou pohybovat mezi 0 a 4 °C.

Změnu nepřinese ani středa. Počasí s velkou oblačností doprovodí místy sněhové přeháňky, v nížinách se většinou bude jednat o déšť se sněhem. Ráno teploty klesnou na -1 až -5 °C, během dne by se měly dostávat k 1 až 5 °C.

Piloti prošvihli otevírací dobu letiště. Museli se s letadlem vrátit o 880 kilometrů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám