Hlavní obsah

Jarní teploty rozežene silný vítr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úvodu února nás čekají výrazně nadprůměrné teploty. O víkendu i na začátku následujícího týdne se budou nejvyšší denní teploty dostávat nad hranici 10 °C. Nejtepleji by mělo být v pondělí, kdy by mohlo být až 13 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Vysoké teploty bude nicméně snižovat silný vítr.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 1. 2. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude počasí ovlivňovat studená fronta, Převládat bude zataženo, na většině území se během dne přidá déšť, od poloh nad 800 metrů se bude jednat o srážky smíšené či sněhové.

Hranice sněžení by se měla postupně snižovat, ale zároveň budou ustávat i srážky. Teploty by se měly pohybovat mezi 3 a 8 °C, byť pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý severozápadní vítr. Ten bude postupně zesilovat v dalších dnech.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy s deštěm, na horách zpočátku i sněžením. Ráno teploty klesnou k až -2 °C, denní vystoupají na 4 až 8 °C. Zejména v Čechách je třeba počítat s čerstvým větrem.

V sobotu bude oblačno, na severu až zataženo a místy se přidá déšť. Ranní teploty klesnou na 6 až 1 °C, odpolední se dostanou k 8 až 12 °C,“ uvedla Honsová s tím, že v Čechách je i nadále třeba počítat s čerstvým větrem.

Teplé počasí bude na začátku února, ale nevydrží

Počasí

Rovněž neděle přinese převládající oblačno až zataženo, místy s deštěm. Nejnižší teploty ráno budou kolísat mezi 8 a 4 °C, přes den se dostanou na 8 až 12 °C. Vítr bude zesilovat a v nárazech může mít rychlost kolem 70 kilometrů v hodině.

Počasí s velkou oblačností a místy s deštěm vydrží rovněž v pondělí. Nejnižší ranní teploty budou klesat k 8 až 4 °C, denní maxima se podívají k 8 až 13 °C. Stále bude pokračovat větrné počasí s poryvy o rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

V úterý a ve středu by mělo převládat zataženo, místy s deštěm a ranními teplotami mezi 8 a 4 °C. Nejvyšší teploty po oba dny setrvají v intervalu 8 až 12 °C. I nadále bude platit, že foukat bude silný vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti kokem 70 kilometrů v hodině.

V Česku se loni méně umíralo, covid přestává být zabijákem

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám