Hlavní obsah

Česko zasáhnou silné bouřky a další vedra, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí rozšířil varování před vysokými teplotami a silnými bouřkami, které mohou doprovázet přívalové srážky.

Foto: Windy

Předpověď předpokládaných bouřek v úterý 11. srpna ve 13 hod.

Článek

Varování před vysokými teplotami platí pro Prahu, Plzeňský, Jihomoravský a Zlínský kraj a rovněž pro části Libereckého a Středočeského kraje do pondělních 20 hodin.

V pondělí platí pro většinu území krom částí Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje i výstraha před silnými bouřkami, které mohou doprovázet přívalové srážky s úhrny do 40 milimetrů.

Úterní varování před silnými bouřkami, opět doprovázené přívalovými dešti, je platné pro Ústecký, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Jihomoravský a Zlínský kraj. Bouřky se mají objevit rovněž v jihozápadních částech Středočeského kraje a na Vysočině. Hrozit budou od poledne až do půlnoci.

Počasí bude celý týden extrémně zátěžové

Domácí

Kvůli vysokým teplotám a riziku přehřátí organismu lékaři doporučují omezit fyzické aktivity i pobyt na přímém slunci. Důležité je rovněž dodržovat pitný režim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám