Hlavní obsah

Bude nezvykle teplo, ale deštivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První únorový týden bude teplý, minimálně v úvodu větrný a zejména na horách i bohatý na srážky. Ty však budou vesměs dešťové, takže milovníci zimních sportů se zlepšení podmínek nedočkají. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 5. 2. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Silný vítr bude výrazně snižovat naši pocitovou teplotu, ta bude na teploměru vysoko – atakovat budeme i teplotní rekordy,“ uvedla Honsová, podle níž přechodné ochlazení přinese až středeční přechod studené fronty. Jinak by měl být první únorový týden ve znamení teplého oceánského proudění.

V pondělí bude převládat oblačno až zataženo, na severu a severovýchodě s deštěm. zejména ráno a dopoledne bude foukat silný vítr, kvůli němuž vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu. Teploty přes den by se měly pohybovat mezi 8 a 13 °C.

V úterý bude zataženo až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Ráno budou teploty klesat k 8 až 4 °C, aby se přes den dostaly k 8 až 12, na jihu Moravy i 15 °C.

FOTO: Luskouní samička Šiška slaví první narozeniny

Domácí

Ve středu se bude v souvislosti s přechodem studené fronty zatahovat a od severu se místy přidá déšť, který bude od vyšších poloh přecházet i ve sněžení. Ranní minima setrvají mezi 8 a 4 °C, přes den se dostanou na 7 až 11 °C, na jihu až 13 °C.

Ve čtvrtek nás čeká zataženo až oblačno, místy se srážkami, které na severu území budou v úvodu dne od středních poloh i sněhové. Ráno teploty klesnou na 5 až 0 °C, přes den se budou pohybovat od 5 °C na severu až po 12 °C na jihu republiky.

Změnu charakteru počasí nepřinese ani pátek, kdy bude opět zataženo až oblačno, ojediněle s deštěm či přeháňkami a ranními minimy mezi 8 a 4 °C. Přes den se teploty dostanou na 9 až 13 °C.

Na sobotu předpověď slibuje opět zataženo až oblačno s ranními teplotami mezi 7 a 2 °C. Přes den rtuť teploměru dostane na 9 až 13 °C.

Zataženo až oblačno bude rovněž v neděli. Občas se opět vyskytne déšť na horách se může jednat i o sněžení. Nejnižší teploty klesnou na 7 až 2 °C, přes den by se mohly pohybovat mezi 7 a 11 °C.

Jizerská 50 byla zrušena

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám