Hlavní obsah

Jizerská 50 byla zrušena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé v sobotu zrušili letošní ročník Jizerské 50. Kvůli nedostatku sněhu a teplému počasí se závod neuskuteční. Hlavní závod se měl běžet v neděli 11. února.

Foto: Jaroslav Švehla, novinky.cz

Jizerská 50 se letos neuskuteční.

Článek

„Organizátoři zvážili všechny možné alternativy konání akce alespoň na zkrácené trati, ale vzhledem k ještě pesimističtější předpovědi počasí to není možné,“ uvedli organizátoři, podle nichž dostanou registrovaní závodníci e-mail a vrátí se jim maximálně 70 procent startovného, které jde do tisícikorun.

Kapacita na hlavní závody letošního 57. ročníku byla vyprodána, o účast měly zájem tisíce lidí.

Startovní balíčky, které obsahují například startovní číslo nebo upomínkové předměty, si lidé, kteří o ně budou mít i přes zrušenou akci zájem, mohou vyzvednou příští pátek a v sobotu libereckém obchodním centru Nisa.

„Tratě v Jizerských horách jsou po vytrvalých deštích zledovatělé a stávají se nebezpečnými. Některé úseky jsou navíc zcela nesjízdné,“ konstatovali organizátoři, kteří již v minulých dnech avizovali, že právě sobota bude dnem, kdy rozhodnou o konání či nekonání tradičního závodu, který je zařazen do seriálu Ski Classics.

Předpověď na příští víkend slibuje teploty až 14 °C.

Nejde o první zrušení Jizerské 50. Pořadatelé v minulosti několik ročníků zrušili zcela, přistoupili i ke zkrácení okruhu a kvůli špatným sněhovým podmínkám se v roce 2017 přesunul i termín konání z ledna na únor.

FOTO: Jizerská pětadvacítka

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám