Hlavní obsah

Během bouřek ve Zlíně napršelo přes 80 milimetrů srážek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během pondělních silných bouřek napršelo ve Zlíně přes 80 milimetrů srážek. Přívalové deště, které rozvodnily menší toky a zatopily sklepy či níže položená místa, se však vyskytovaly i na Náchodsku a na Jablunkovsku.

BEZ KOMENTÁŘE: Blesková průtrž zcela ochromila ZlínVideo: Právo

 
Článek

Ve Zlíně spadlo během 24 hodin 83,6 milimetru. V Polici nad Metují naměřili meteorologové 58,9 milimetru a v Návsí u Jablunkova napršelo 33,4 milimetru.

Na Zlínsku i Náchodsku měli hasiči plné ruce práce při odčerpávání vody, úklidu zatopených komunikací i vyprošťování utopených vozů.

„Máme opět vytopenou část obce, během dvou měsíců už popáté,“ citovala ČTK starostu České Metuje Josefa Cibulku, podle něhož je na vině špatné hospodaření zemědělců.

„Nad obcí máme velké pole, které není rozdělené příkopy, mezemi, ničím. Když přijde déšť, voda se soustředí do takového trychtýře, který ústí mezi domy, a voda pak vytéká až na komunikaci,“ řekl Cibulka.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Kombinace radarového odhadu a pozemních srážkoměrů v pondělí 27. srpna během 24 hodin

V sousedním Žďáru nad Metují voda vyplavila deset domů.  „Během krátké doby spadlo velké množství vody, nikdo to tady za posledních 50 let nepamatuje,“ řekl ČTK starosta Pavel Šubíř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám