Hlavní obsah

Advent začne pod zataženou oblohou. Příští týden se vrátí sníh

Nadcházející první adventní víkend bude relativně teplý. Počítat musíme rovněž s velkou oblačností a po ránu i s kluzkými chodníky a vozovkami. V příštím týdnu se od středních poloh opět setkáme se sněžením, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 24.11Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převládat zataženo, v Čechách přechodně i oblačno se slabými srážkami. Ty budou od poloh nad 500 a později 700 až 800 metrů nad mořem sněhové či smíšené. Na východě republiky bude po celý den hranice sněžení od nadmořské výšky 500 metrů. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 3 až 9 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy déšť, na vrcholcích hor sněžení. Během dne může být ojediněle i polojasno. Ojediněle se vyskytnou i mrznoucí srážky a po ránu mrznoucí mlhy. Ranní teploty klesnou na 3 až -1 °C, denní se dostanou na 4 až 8 °C,“ konstatovala Honsová.

V sobotu bude převážně zataženo až oblačno, místy s deštěm, na horách se sněžením či deštěm se sněhem. Ráno se mohou opět ojediněle objevit mlhy. Minima klesnou na 4 až 0 °C, ojediněle i k -1 °C, přes den bude mezi 5 a 9 °C.

V neděli bude opět oblačno až zataženo. Na severovýchodě území se místy vyskytne déšť, na horách sněžení. Ráno se opět ojediněle mohou objevit mlhy. Nejnižší teploty setrvají mezi 4 a 0 °C, byť ojediněle mohou klesat i k -2 °C. Přes den vystoupají na 3 až 7 °C.

V pondělí bude převážně zataženo, od západu se místy přidá déšť, na horách sněžení a po ránu místy rovněž mlhy. Minima klesnou na 1 až -3 °C, přes den bude nejčastěji mezi 2 a 6 °C.

V úterý a ve středu bude shodně zataženo, místy s deštěm a od středních poloh se sněžením. Ranní mlhy, které se místy objeví, doprovodí teploty mezi 1 a -3 °C. Odpoledne se po oba dny dostanou maxima na 1 až 5 °C.

Před Vánoci přituhne a nasněží, očekávají meteorologové

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám