Hlavní obsah

Život syna miliardáře není jen nekonečný luxus. Teď čelí žalobě od vlastní matky

Novinky, Jakub Štěpánek

Jak se žije na světě, když máte otce, jehož majetek má hodnotu přes 30 miliard korun? Podle všeho to procházka růžovým sadem není. A to i přes to, že dostanete luxusní byt, auto a po světě létáte soukromým letadlem. Že problémy dostihnou každého, potvrzuje Temur Achmedov, jediný syn ruského oligarchy Farkhada Achmedova.

Foto: Profimedia.cz

Temur Akhmedov před soudním jednáním.

Článek

Rodina ruského obchodníka Achmedova se dostala na přední stránky světových médií zejména kvůli složitému rozvodu s bývalou manželkou Taťánou, ve kterém hrálo a stále hraje hlavní roli především závratné majetkové vyrovnání ve výši stovek milionů dolarů, uvádí server Daily Mail.

A právě syn Temur figuruje v soudním maratonu jako podezřelý z toho, že pomáhal ukrývat otcův majetek. Kvůli údajné spolupráci ho žaluje vlastní matka.

Sedmadvacetiletý Temur, který dlouhodobě žije v Londýně, tak přiznává, že život pod křídly miliardáře není jen procházka růžovou zahradu. Ale i stres z toho, že vás žaluje u soudu vlastní matka, složitá soudní jednání a v neposlední řadě také podstatný zájem médií, které sledují každý váš krok.

Oligarcha získal v rozvodové bitvě zpět jachtu za devět miliard

Muži

Na druhou stranu, život Temura byl od mládí lemován skutečným luxusem. Když slavil 19. narozeniny, dostal od svého otce honosný byt u londýnského Hyde Parku v hodnotě přes 750 milionů korun. Tou dobou už jezdil terénním mercedesem za 3,5 milionu korun.

Kromě toho u soudu zaznělo, že Temur dostal od svého otce kreditní kartu, která neměla žádný limit. Když si chtěl „synátor” povyrazit, měl k dispozici luxusní jachtu za devět miliard (ta mimochodem byla velkým tématem rozvodového řízení), nebo mohl sednout do vlastního vrtulníku, případně jiného soukromého letadla, které ho dopravilo kamkoliv po světě.

„Přiznávám, že se někomu může zdát, že moje problémy jsou naprosto malicherné. Uznávám, že co se týče peněz, vždycky jsem jich měl, kolik jsem chtěl. Ale to přece neznamená, že nemůžu mít žádné trápení,” bránil se u soudu Temur.

Neúspěšné obchody

Podle vlastních slov neměl jednoduché dětství, u soudu ale nestojí o podrobnosti, což mladý muž respektuje. „Svoji matku z ničeho neviním. Nesouhlasím s tím, že můj otec nezaplatil, co mu dříve soud nařídil, ale zároveň popírám jakékoliv moje provinění,” odmítá Temur, že by před matkou s otcem ukrýval majetek.

Temur v minulosti velmi rád obchodoval, nicméně spíš než úspěchem skončily jeho pokusy obrovským fiaskem. Miliony dolarů, které dostal od svého otce, ztratil na burze. Přesto trvá na tom, že částka, které měla dosahovat v přepočtu asi miliardy korun, byla určena k investování, nikoliv k ukrytí před jeho matkou.

„Nevěděla jsem o částkách, se kterými obchoduje. Bylo to v roce 2015. Když jsem se to dozvěděla, byla jsem absolutně v šoku,” doplnila jej u soudu jeho matka. Policie už získala povolení k prohlídce londýnského bytu jejího syna.

Další soudní jednání v případu, který je označován za „největší britský rozvod všech dob”, budou dál pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám