Hlavní obsah

Z žebráka milionářem: Ind si z žebrání na ulici udělal výdělečný byznys

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj, Indie

S čistým jměním přes 75 milionů rupií (20 milionů korun) může být Bharat Jain dost možná považován za nejbohatšího žebráka na světě. Jeho příjmy z netradičního zaměstnání se měsíčně pohybují v přepočtu mezi 16 a 20 tisíci korunami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Indie se stejně jako řada dalších států potýká s velkou chudobou a přítomností žebrajících lidí na ulicích. Přestože si žebráka většina z nás spojuje spíše se špinavým a otrhaným oblečením, najdou se mezi nimi i jedinci, kteří si z pouličního žebrání udělali výdělečný byznys. Příběh Bharata Jaina nabízí zajímavý pohled na to, jak žebrání v Indii funguje.

Cesta milionáře Bharata Jaina k bohatství je obdivuhodná. Narodil se do velmi chudé rodiny a nedosáhl ani základního vzdělání, což omezovalo jeho vyhlídky na stabilní zaměstnání. I navzdory těmto překážkám ale dokázal právě díky své nekonvenční „profesi“ zaopatřit sebe i celou svou rodinu.

Měsíční příjem Bharata se šplhá až na 20 tisíc korun, což v Indii rozhodně není zanedbatelná částka. Bharat také vlastní dvouložnicový byt v Bombaji v hodnotě 1,2 milionu rupií (319 tisíc korun) a dva obchody v Thane, které generují měsíční příjem z pronájmu 30 000 rupií (osm tisíc korun). Chytrým investováním do nemovitostí se Bharat odlišuje od ostatních, kteří své bohatství pouze hromadí.

Rodina chce, aby přestal

Je těžké pochopit, proč by někdo s tak velkým majetkem v žebrání na ulicích pokračoval. Bharata Jaina ale můžeme i nadále spatřit na předních místech Bombaje, jako je Chhatrapati Shivaji Terminus nebo Azad Maidan, kde se i nadále spoléhá na štědrou almužnu cizích lidí. Během 10 až 12 hodin žebrání se mu podaří nashromáždit ohromujících 2000 až 2500 INR (600 Kč), což je částka, již mu může závidět řada místních pracujících.

Bharat Jain je otcem dvou synů, kteří úspěšně dokončili studium. Společně s rodinou bydlí v mezonetovém bytě v bombajské oblasti Parel. Milionář se i nadále snaží prolomit kruh chudoby a v žebrání i přes prosby rodiny, která s tím nesouhlasí, pokračuje.

Prodali dům a koupili místo něj vesničku. Teď si žijí jako milionáři

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám