Hlavní obsah

Z trosečnického hrdiny vyhnancem? Muže obviňují z kanibalismu

Novinky, znk

Salvadorský rybář Jose Salvador Alvarenga byl donedávna oslavován jako hrdina, loni přežil 13 měsíců na moři. Teď ale čelí obvinění z kanibalismu. Příbuzní jeho mexického kolegy, který nedobrovolný výlet nepřežil, jej žalují za to, že jej snědl.

Foto: Profimedia.cz

Jose Salvador Alvarenga

Článek

Alvarenga s Ezequielem Cordobou v prosinci 2012 vypluli z Mexika na jednodenní lov žraloků. Zastihla je ale silná bouře, která vyřadila z provozu jejich motor a rádio.

Rybáři se živili syrovými rybami, želvami a ptáky, a když delší dobu nepršelo, museli pít vlastní moč. Jejich loď byla prázdná až na malou bednu, kde se skrývali před sluncem. Po čtyřech měsících ale Cordoba onemocněl a zemřel.

Alvarenga řekl, že jeho tělo nechal na palubě šest dnů, aby nezůstal zcela sám, nakonec byl ale donucen hodit jej přes palubu.

Právník: jde jim o peníze

Cordobova mrtvola se sice nikdy nenašla, jeho příbuzní ale nyní obvinili Alvarengu z kanibalismu a chtějí po něm milión dolarů (zhruba 25 miliónů korun), napsal deník The New York Daily.

„Myslím, že je to součástí tlaku této rodiny, aby došlo k rozdělení autorského honoráře (za vydanou knihu popisující trosečníkův příběh),“ podotkl Alvarengův právník Ricardo Cucalon.

„Mnozí si myslí, že můj klient z knihy zbohatl, ale ve skutečnosti vydělal o hodně méně, než se domnívají,“ dodal.

Příběh vyšel knižně loni v listopadu, jeho prodej ale podle advokáta zůstal daleko za očekáváními. Alvarenga obvinění z kanibalismu od začátku odmítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám