Hlavní obsah

Vlastním nejdražší hospodu v zemi a jsem na to pyšný, říká Brit

Za steak s hranolky v hospodě The Hand & Flower ve městě Marlow v anglickém nemetropolitním hrabství Buckinghamshire zaplatíte 87 liber (přes 2500 korun). Podnik je podle slov majitele Toma Kerridge nejdražší hospodou ve Velké Británii. Na druhou stranu je jednou z nejlevnějších restaurací se dvěma michelinskými hvězdami v zemi. Záleží na úhlu pohledu, říká pyšný majitel.

Foto: Profimedia.cz

Hospoda The Hand and Flowers ve městě Marlow.

Článek

The Hand & Flower je podle serveru Morning Advertiser první hospodou ve Velké Británii, která získala dvě michelinské hvězdy. První již po roce provozu v roce 2005 a druhou roku 2012.

Majitel Tom Kerridge, jenž prohlašuje, že jde o nejdražší hospodu v zemi, tvrdí, že jde o Bentley (britský výrobce luxusních automobilů) ve světě jídel, a na podnik je náležitě hrdý.

„Jsem za to šťastný, bezpochyby jsme nejdražší hospoda v zemi. Na druhou stranu jsme pravděpodobně nejlevnější restaurace se dvěma michelinskými hvězdami. Záleží, jak se na to člověk podívá,“ vysvětlil rozdíl mezi názvoslovím v dané branži serveru Daily Star.

„Kupujeme to nejlepší, co můžeme. Naše hovězí bylo chováno dva roky a denně s ním bylo skvěle zacházeno. To samozřejmě stojí peníze,“ tvrdí majitel podniku, kde za steak s hranolky zaplatíte 87 liber (přes 2500 korun) a například za pokrm fish and chips 35 liber (zhruba 1000 korun).

„Je to podobné autům. Máte Bentley a Ford Focus. To druhé je úžasné auto, které vás dostane z bodu A do bodu B. Ale bylo sestaveno na tovární lince. Buď si vyberete, že tomu zkusíte porozumět, nebo můžete nadávat na cenu. Je to každého rozhodnutí,“ má jasno.

Snaží se pomoci chudým

Ačkoliv Kerridge finančně nestrádá, moc dobře ví, jaké to je žít v nelehkých podmínkách. Když mu bylo 11, jeho rodiče se rozvedli, v 18 letech mu zemřel otec. Jeho matka tak musela chodit do dvou zaměstnání, aby se o něj a jeho bratra Sama postarala.

I to jej koneckonců inspirovalo k tomu, aby se spojil se slavným britským fotbalistou Marcusem Rashfordem a společně s ním rozjel kampaň s názvem Full Time, která informuje o levných rodinných receptech určených pro rodiny ve finanční nouzi.

„Marcus je kouzelný. Je to tichý mladý muž, který hluboce rozumí sociálním nerovnostem a situacím, ve kterých se lidé nacházejí,“ zhodnotil Kerridge spolupráci s fotbalistou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám