Hlavní obsah

V pátek ve čtyři padla a šup do hospody. Plán úřadů by se líbil asi každému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak nastartovat co nejrychleji ekonomiku a podpořit lokální provozovatele barů a restaurací? V australském Melbourne mají zajímavý nápad. Zaměstnavatelé by měli každý pátek umožnit pracovníkům odchod ve čtyři odpoledne, aby lidé mohli časně vyrazit do hospody a na nákupy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nápad se zrodil v hlavách úředníků v městské části CBD, která je kulturním centrem města s řadou kaváren, restaurací a obchodů. Aby se podařilo po krušných dobách pandemie nakopnout ekonomiku, dočkají se možná zaměstnanci zkrácené pracovní doby. V pátek by mohli končit už ve čtyři odpoledne, aby rovnou vyrazili utrácet peníze.

Kromě toho plánují ve městě zavést bezplatnou hromadnou dopravu, aby si lidé mohli dát skleničku a domů se dostat autobusem.

„Problém je také to, že v současné době stále pracuje řada lidí z domova. Do kanceláří se zatím vrátila asi jen čtvrtina pracovníků, takže jsme vyzvali zaměstnavatele, aby lidem dopřáli možnost volného pátečního odpoledne. Mohou jej strávit procházkou, zastavit se někde na skleničku nebo si zajít do obchodů,“ uvedla radní Danni Hunterová.

Zavřené hospody? Dvojice načepuje pivo přímo u dveří zákazníků

Muži

„Koronavirus změnil naše životy, ale možnost vyrazit s kolegy a kamarády po práci do města je nenahraditelná. A v Melbourne k tomu neexistuje lepší místo než ve čtvrti CBD,“ dodala Hunterová pro server The Herald Sun.

Zda návrh u zaměstnavatelů projde, zatím není jisté. Provozovatelé restaurací, barů a kaváren by každopádně takový krok určitě uvítali. A ruku na srdce, komu by se chtělo v pátek odpoledne sedět v kanceláři, když znovu nastane možnost posedět na zahrádce u skleničky vína.

Anketa

Chodíte v pátek po práci za zábavou?
Ano, když to ještě šlo
57,5 %
Ne, mám lepší věci na práci
42,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11187 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám