Hlavní obsah

V Anglii otevřeli hospodu bez alkoholu, majitelem je vyléčený alkoholik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve městě Weymouth v jižní Anglii mohou místní nově zajít do podniku, kde se nepodává žádný alkohol. Populární hospodu Dry Dock, v překladu Suchý dok, provozuje Sam Watson, který je vyléčeným alkoholikem.

Foto: Envato

Pro spoustu lidí patří alkohol a hospoda neodmyslitelně k sobě. Ilustrační foto

Článek

„Přijetí v naší komunitě bylo naprosto fenomenální. Množství lidí, kteří prošli dveřmi, a pozitivní zpětná vazba, kterou jsme dostali, byla úžasná,“ řekl Watson pro server BBC.

„Opravdu se nám daří. Sestavili jsme plán akcí na několik příštích týdnů až do Vánoc, takže doufáme, že budeme moci pokračovat v budování této myšlenky,“ dodal.

Majitel hospody s nevšedním konceptem Sam Watson

S nápadem otevřít podnik přišel sám Watson. Jako člověk, který prošel závislostí na alkoholu, zjistil, že není možné zajít si večer sednout někam, kde se žádný alkohol nepodává. Jeho hospoda je přitom vybavena vším, co si zákazníci s takovým místem běžně spojují. Najdou tu šipky, kulečník i jukebox.

„Je opravdu příjemné sem přijít a necítit ten zbytečný tlak,“ uvedla jedna z návštěvnic. „Stále se očekává, že když sedíte v baru, měli byste pít alkohol, zatímco spousta lidí pít nemůže, nebo nechce.“

Dry Dock podle Watsona slouží především jako místo, kde se může scházet místní komunita. Pomáhat má všem, které trápí osamělost, závislost nebo problémy s duševním zdravím.

Jak kouření a alkohol ovlivňují plodnost

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám