Hlavní obsah

V Anglii by v průběhu fotbalového šampionátu mohlo dojít pivo

Výrobci piva se v Anglii potýkají s nedostatkem oxidu uhličitého, což výrazně omezuje jeho výrobu. Potíž nastala zrovna v době, kdy probíhá fotbalové mistrovství světa a poptávka po pivu je v zemi větší než obvykle. Angličtí fanoušci se tak obávají, že se během nadcházejících zápasů budou muset obejít bez oblíbeného nápoje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Angličané se bojí, že jim během mistrovství světa ve fotbale dojde pivoVideo: Reuters

 
Článek

S ohledem na hezké počasí a zvýšený zájem o pivo v průběhu světového šampionátu se zvýšila také poptávka po oxidu uhličitém ze strany výrobců piva, a to zrovna v době, kdy je plynu nedostatek kvůli odstávkám v chemických továrnách, které ho vyrábějí jako vedlejší produkt.

Anglickému týmu se letos na šampionátu zatím daří. O to víc je pro fanoušky nepředstavitelné, že by se při sledování fotbalových klání obešli bez piva.

„Je to něco těžce představitelného. Jak bych se s tím měl asi vypořádat?“ svěřil se agentuře Reuters pětadvacetiletý fanoušek John Miller.

„Nedostatek piva? V ulicích budou nepokoje, bude to noční můra. Zejména, když se nám zase začíná dařit. Víte, během dlouhé cesty do finále budeme potřebovat hodně piva,“ dodal třiadvacetiletý Alex Mawhinney.

Reklama

Výběr článků

Načítám