Hlavní obsah

Titul barmana roku si odnesl za koktejl Hanky švestky ozdobený uzeninou

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní prestižní soutěž Grand Prix CBA 2015 Bohemia Sekt Cocktail Competition vynesla titul Barman roku 2015 Tomáši Melzerovi z Hemingway Baru. Prvenství vybojoval za dvojici koktejlů, z nichž jeden lze označit za chlapský a díky bohu také poměrně snadno připravitelný doma. A název mluví sám za sebe - Hanky švestky. Tušíte správně - slivovice je základem.

Foto: archiv soutěže

Koktejl ze slivovice si vychutnají asi spíše muži než ženy.

Článek

Do soutěže bylo nominováno celkem 22 barmanů, jejichž klíčovým úkolem bylo namíchat jeden perlivý koktejl s Bohemia Sektem a jeden libovolný dle vlastní fantazie. Po náročném dni nakonec Česká barmanská asociace vyhlásila absolutního vítěze, kterým se stal Tomáš Melzer se svými koktejly August breakfast a Hanky švestky.

„Sešla se tu opravdu velká konkurence. Mnohých ze zkušených soupeřů si osobně velmi vážím a jsem samozřejmě velmi rád, že pro tentokrát si mohu zrovna já odnést toto významné ocenění,“ říká vítěz Tomáš Melzer.

Foto: archiv soutěže

Tomáš Melzer při přípravě soutěžního nápoje.

Nominace 22 nejlepších barmanů, z nichž se všichni soutěže zúčastnili, dokazuje, že se v České republice skrývá mnoho talentů.

Připravíte si koktejl doma?

„Naše barová scéna je opravdu na vysoké úrovni, máme úspěchy v zahraničí a Češi i Slováci jsou tam velmi ceněni,“ doplňuje Tomáš Melzer, který se začal této profesi věnovat v 16 letech.

A jakým koktejlem podle vlastního výběru tedy Melzer porotu zaujal? Posuďte jeho složení sami, a pokud budete mít chuť, tak si jej doma třeba namíchejte. Potřebovat budete jen 30 mililitrů Vizovické ročníkové slivovice, 30 mililitrů vermutu Cocchi Vermouth di Torino infuzovaného švestkami a kořením, dva zástřiky fernetu a na ozdobu uzeninu s domácím dipem. Inu, mixologie po česku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám