Hlavní obsah

Stroj času existuje. Argentinský kadeřník přenáší lidi do éry Beatles

Novinky, jky

Argentinský kadeřník Gerardo Weiss provozuje v Buenos Aires unikátní salón. Jeho kadeřnictví je totiž inspirováno kapelou Beatles a svým zákazníkům vytváří na hlavě stejné účesy, jaké kdysi nosili členové skupiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kadeřník v Buenos Aires stříhá svým zákazníkům vlasy podle účesů BeatlesVideo: AP

 
Článek

Pokud někdy zavítáte do argentinské metropole Buenos Aires a jste fanoušky liverpoolské skupiny Beatles, nesmíte vynechat návštěvu kadeřníka Gerarda Weisse. V jeho salónu visí po všech stěnách fotografie „Brouků” a Weiss hrdě prohlašuje, že jediné účesy, kterých se vám v jeho salónu dostane, jsou ty inspirované členy legendární skupiny.

Weiss tvrdí, že je jeho podnik jedním ze čtyř obdobných na světě a že jeho otevřením zkombinoval své dvě vášně - Beatles a kadeřnickou práci. Dlouhá léta pracoval v salónech nejlepších argentinských kadeřníků, až se rozhodl otevřít si v roce 1988 svůj vlastní salón. Běžný a ničím výjimečný. Nápad svůj salón jednou provždy zcela změnit způsobil sen, který se mu zdál v roce 2004.

Náhlá změna

„Jednoho dne se mi zdálo, že Beatles čekají u dveří mého kadeřnictví na obsloužení a já jsem v tom snu usnul a nemohl jsem je obsloužit. Opravdu velmi velmi šílený sen. Ten sen mě vyděsil. Probudil jsem se tak rozrušený, že jsem okamžitě, vlastně přes další noc, předělal celé kadeřnictví. Sundal jsem ze stěn obrázky tradičních účesů a vyměnil jsem je za fotky členů Beatles. Řekl jsem si, že od teď bude podnik fungovat ve stylu Beatles,” popsal přerod kadeřnictví Weiss.

Nejdůležitější věc tak visí na zadní straně hlavních dveří - snímky nejrůznějších účesů, které členové Beatles během své kariéry nosili. To je pro zákazníky jakýsi katalog, ze kterého si mohou vybrat svůj nový účes.

„Muži sem chodí a vybírají si účes podle jednotlivých členů kapely a roku, ve kterém daný hudebník účes nosil. Největší poptávka je po účesu Johna Lennona z roku 1967. To byl účes, který předběhl dobu,” dodal Weiss.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám