Hlavní obsah

Stovka tetování navíc už se ztratí, říká chodící omalovánka

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny v karanténě jsou dlouhé a je jich hodně. Trochu si osvěžit čas trávený v izolaci se rozhodl třiatřicetiletý Angličan Chris Woodhead z Londýna. Ten si za každý den v karanténě vytetuje na svoje tělo nový motiv, z nichž je patrné, že se současnou situací není přiliš spokojený, informuje CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Někoho během karantény napadne nevšední sestřih či nová barva vlasů, Woodhead se však rozhodl k poněkud radikálnějším památkám na dobu koronavirovou. Každý den si na těle vytvoří nové tetování. V pondělí jich bylo už 49.

„Přišlo to tak nějak samovolně. Říkal jsem si, že je to dobrý nápad, jak vyplnit stereotypní dny,” řekl muž, jenž se za normálních okolností živí jako tatér ve specializovaném salónu, a ještě před tím zkoušel svoje dovednosti na vlastním těle.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Self-isolation tattoo no.45

Příspěvek sdílený Chris Woodhead (@adverse.camber), Dub 30, 2020 v 7:24 PDT

Nedá se tedy říct, že by Woodhead šel do něčeho neznámého. Už před karanténou jeho tělo zdobilo zhruba tisíc tetování všemožného druhu. „Ta stovka nebo kolik jich bude už se ztratí,” podotkl umělec.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Self-isolation tattoo no.9

Příspěvek sdílený Chris Woodhead (@adverse.camber), Bře 25, 2020 v 8:27 PDT

Tematická tetování nyní obsahují obrazce připomínající virus, tygra, motýla, klauna, na šlapce se pak vyjímá řečnická otázka: „Kdy už tohle skončí?” Vzhledem k tomu, že žádné větší volné místo na těle už nemá, musí nyní vymýšlet drobné vzory, které mnohdy navazují na předchozí tetování.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Self-isolation tattoo no.14

Příspěvek sdílený Chris Woodhead (@adverse.camber), Bře 30, 2020 v 8:13 PDT

„Rozhodně mi to pomáhá dostat se ze šedi nekonečných dnů. Je to skutečně nudné období a bez trochy kreativity bych byl dočista ztracený,” přiznal Angličan. Zároveň však nedoporučuje malovat si po vlastním těle lidem, kteří s tetováním nemají patřičné zkušenosti.

Muž si nechává na záda tetovat podpisy slavných. Chce do knihy rekordů

Koktejl

„Tetování není koníček. Je to součást mě. Lidské tělo je neuvěřitelné malířské plátno, se kterým se dá hrát, navíc má nekonečné možnosti,” uvedl Woodhead.

Reklama

Výběr článků

Načítám