Hlavní obsah

Rekordně plechová pusa. Muž snědl tři nejpálivější chilli papričky za devět sekund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelých deset sekund a Kanaďan Mike Jack si mohl připsat nový světový rekord. Během této krátké doby se mu totiž podařilo pozřít tři chilli papričky Carolina Reaper, které jsou těmi vůbec nejpálivějšími na světě. Podle jeho následných reakcí to pro něj příjemný zážitek sice nebyl, teď s odstupem času si ovšem může prvenství náležitě vychutnat.

Foto: Profimedia.cz

Paprička Carolina Reaper

Článek

Jack svůj rekord zaznamenal na video. Uvedl v něm, že jde už o několikátý pokus o pozření tří papriček Carolina Reaper v co nejkratším čase, tentokrát úspěšný.

Nejpálivější chilli na světě, podle Guinnessovy knihy rekordů 400krát pálivější než známé mexické papričky jalapeño, se mu podařilo sníst za přesně 9,72 sekundy. Podle serveru LadBible jde o rekord, který nebyl prolomen posledních šest let.

Pálivou svačinku musel Kanaďan nejprve rozdýchat a chvíli to vypadalo, že se i pozvrací. „Zvládl jsem to. Konečně jsem to zvládl,“ radoval se Jack poté, co se trochu zmátořil. „Je to skvělé, ale zároveň to dost bolí,“ komentoval zážitek s tím, že se tentokrát snažil, aby měl pořádně roztažené hrdlo a papričky spolknul.

Nutno podotknout, že Jack není žádným zelenáčem. Má svůj YouTube kanál, kde se pojídání chilli papriček věnuje, a kromě toho je držitelem dalších tří rekordů, mimo jiné za nejvíce snědených papriček Bhut Jolokia za jednu minutu — během ní se mu podařilo spořádat celkem 97 gramů.

Pozřel skoro pět milionů jednotek pálivosti

„Mike tento pokus učinil 21. listopadu 2020 u sebe doma v souladu s opatřeními ohledně sociálního odstupu. Jeho žena Jamie Jacková byla svědkem, koučkou a hlídala čas,“ uvedl v prohlášení výbor Guinnessovy knihy rekordů, na jehož kanále se video také objevilo.

„Každá z chilli papriček musela vážit nejméně pět gramů a certifikát musel potvrdit, že jde skutečně o Carolina Reaper,“ doplnil výbor.

Papričky Carolina Reaper mají průměrně 1 641 183 jednotek pálivosti (SHU) podle Scovilleovy stupnice. „Znamená to, že Mike během několika sekund pozřel dohromady zhruba 4,9 SHU, z čehož mu musely chuťové pohárky více než brnět,“ uvedl výbor Guinnessovy knihy rekordů a nabídl srovnání právě s papričkami jalapeño, které mají od dvou do deseti tisíc SHU.

Jako první začal v Česku sušit chilli mrazem, sám zvládne maximálně habanero

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám