Hlavní obsah

Přijde vám nechutná whisky s ledem? A co teprve whisky s prstem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě existuje spousta podivných barů a v nich sedí mnohdy spousta podivných lidí se zvláštními chutěmi. Jak byste se tvářili, kdyby ve vaší oblíbené hospůdce kdosi pil drink s prstem, který býval součástí lidské nohy? Přesně to se již desítky let děje v kanadském Dawson City. Bar nyní dokonce získal nový prst do sbírky, o čemž informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Objednali byste si drink s lidským prstem?

Článek

Nechutné. To se naprosté většině lidí zřejmě vybaví, když poprvé uvidí někoho, jak si „vychutnává” skleničku s alkoholem a prstem z lidské nohy. Přesto je v kanadském baru Downtown Hotel hitem již od roku 1973, kdy byl poprvé servírován.

Bar nyní získal nový prst do sbírky. Brit Nick Griffiths svůj amputovaný prst podniku věnoval poté, co se v roce 2018 zúčastnil extrémního zimního maratonu v Kanadě a tuhá zima si vybrala svoji oběť v podobě ztráty prstu na noze. Griffiths se rozhodl po léčbě v Británii prst podniku darovat.

Foto: Profimedia.cz

Brit věnoval baru svůj vlastní prst.

„Jsme velmi šťastní, že se nám podařilo získat nový prst. V dnešní době je poměrně dost těžké amputovaný prst získat, proto jsme rádi, že tradice může pokračovat,” prohlásil majitel baru Adam Gerle.

Místní pravidlo při pití drinku praví: „Je jedno, zda piješ rychle či pomalu. Důležité je, aby se rty dotkly prstu.” Prst je běžně servírován s kanadskou whisky a prst před podáváním musí projít formou dezinfekce a naložením ve speciálním roztoku, v němž stráví přibližně šest týdnů.

Foto: Profimedia.cz

Drink se servíruje již od roku 1973.

Přesto ruku na srdce. Co by muselo být v sázce, aby si člověk objednal drink s částí lidského těla? Evidentně ne zase tolik. Od roku 1973 se jich totiž prodalo přibližně 86 tisíc...

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám