Hlavní obsah

Pomocí virtuální reality vytvořil svět, kde se setkává se svým zemřelým psem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když takřka třináctiletá fenka Sam vážně onemocněla, chtěl ji její majitel Daniel Esparza z mexické Guadalajary vzít na poslední výlet k pláži. Bohužel to však už před její smrtí nestihl. Vytvořil tak alespoň virtuální svět, kde se s milovaným psem může kdykoliv setkat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Stála při mém boku téměř 13 let. Byla to velmi roztomilá a inteligentní labradorka. Kvůli věku měla problém s mozkem. Chtěl jsem ji vzít na poslední výlet na pláž, její zdraví to však nedovolilo. Jednoho dne usnula a už se neprobudila,“ svěřil se Esparza serveru The Dodo.

Esparza, který pracuje ve světě virtuálních technologií, však i přesto našel způsob, jak s ní plánovaný výlet „zrealizovat“. Předtím, než Sam odešla do věčných lovišť, vytvořil z rozmaru během jejího spánku 3D sken jejího těla.

Po smrti fenky pak 3D snímek využil k vytvoření virtuálního světa, kde labradorka spí na pláži, na kterou se v reálném světě už podívat nestihla.

„Je to jako okno do minulosti. Jsem šťastný, že si ji tak budu moct připomenout i ve stáří, kdy moje paměť nemusí být nejlepší. Vím, že bude v mém srdci a v mých vzpomínkách,“ sdělil Esparza, jenž video z virtuálního světa sdílel na sociální X, kde zaznamenalo přes 650 tisíc zhlédnutí.

„Je to něco odlišného než fotografie, protože ji (fenku) s brýlemi pro virtuální realitu vidím v reálné velikosti, skoro jako kdyby byla vedle mě. V budoucnu tuto vzpomínku navíc můžu sdílet se svými dětmi či vnoučaty,“ napsal na sociální síti Esparza, který si už stihl pořídil nového psa, německého ovčáka jménem Sunny.

Anketa

Kdyby to šlo, využili byste možnosti setkávat se pomocí virtuální reality se svým zemřelým mazlíčkem?
Jasně, to by bylo skvělé!
86,3 %
Možná, nejsem si tím úplně jistý(á).
5,1 %
Ne, stačí mi vzpomínky a fotografie.
8,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 752 čtenářů.

Muž vzal milovaného umírajícího psa na kolečku na poslední výšlap

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám