Hlavní obsah

Otužilec se na tři hodiny ponořil do ledu, čeká na potvrzení rekordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litevec Valerijanas Romanovskis strávil na náměstí v centru Vilniusu několik hodin ponořený v kostkách ledu. Pokusil se tak překonat světový rekord, uvedla v pondělí litevská veřejnoprávní rozhlasová a televizní stanice LRT. Na finální verdikt Guinnessovy knihy rekordů si otužilec podle ní musí počkat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Romanovskis, kterému se kvůli obdobným předešlým kouskům přezdívá „mrazivý muž“, strávil v krabici naplněné kostkami ledu minulou sobotu více než tři hodiny.

Na místě byli i zástupci Guinnessovy knihy rekordů, kteří jeho snahu překonat dosavadní limit strávený v kostkách ledu zaznamenali.

Mrazivým rekordem překonal otužilec sám sebe

Muži

Na potvrzení, že nový světový rekord skutečně pokořil, si však Litevec bude muset ještě chvíli počkat. Dosavadní rekord drží francouzský zdravotník Romain Vandendorpe, který loni v prosinci strávil v kostkách ledu dvě hodiny, 35 minut a 43 sekund. Extrémní výzvu podle serveru Euronews podstoupil, aby získal peníze na léčbu dětí s rakovinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám