Hlavní obsah

Ohýnek za milion korun. Luxusní zapalovače vzdávají hold Apollu 11

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátiletého výročí přistání na Měsíci se rozhodla využít pařížská firma S.T. Dupont. Ve spolupráci se společností 2Saints a designérem Luisem Albertem Quispe Apariciem představila limitovanou edici luxusních zapalovačů, které svým vzhledem vzdávají hold raketoplánu Apollo 11. Dražší z kolekcí vyjde na téměř 40 tisíc dolarů (přes 910 tisíc korun).

Foto: S.T. Dupont

Podoba edice, která vyobrazuje modul Columbia.

Článek

Samotné zapalovače jsou velmi precizně a detailně zpracované, nejde však pouze o ně. Součástí limitované edice jsou také repliky modulů raketoplánu Apollo 11 – respektive části Columbia, která se jako jediná vrátila na Zemi, a lunárního modulu LM, často přezdívaného Lem. Obě verze vznikly pouze v limitované edici 11 kusů, píše server Robb Report. Vytvořit jednu miniaturu trvalo přes 500 hodin.

Model Columbie je vyroben z bronzu a je ručně patinován. Součástí je také plaketa s podpisy astronautů Neila Armstronga, Michaela Collinse a Edwina Aldrina, ale i tehdejšího amerického prezidenta Richarda Nixona. Společně se zapalovači vyjde tato edice na 38 tisíc dolarů za kus (868 tisíc korun). Prodávat se nicméně budou i jednotlivé zapalovače, a to za zhruba 5500 dolarů (125 tisíc korun).

Foto: S.T. Dupont

Modul Lem je vyroben ze zlata a obsidiánu.

Ještě o něco dražší je kolekce s modulem Lem, vyrobená ze zlata a obsidiánu – takzvaného sopečného skla. Samotná miniatura modulu je usazena na replice měsíční krajiny. Kompletní kus vyjde na 39 480 dolarů (přes 901 tisíc korun), samotný zapalovač na astronomických 9445 dolarů (215 747 korun).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám