Hlavní obsah

Odlehčená aukce stanovila nový rekord. K mání byl bizarní kousek známého hudebníka

Novinky, nčs

Aukce, to nemusí být jen držba luxusního zboží, ale také možnost, jak se dostat k zajímavým artefaktům. Jeden takový byl k vidění v aukční síni společnosti Julien’s Auction, která nabídla kryt na víko od záchodu, který používal sám basák Rolling Stones.

Foto: Profimedia.cz

Kryt na záchod se vydražil za rekordní částku.

Článek

Bill Wyman patřil dlouhá léta nedomyslitelně ke skupině Rolling Stones, v níž hrál od roku 1962 do roku 1993 na basu. K jeho působení v legendární kapele se také váže předmět aukce, který skončil vydražením krytu na víku od záchodu. A to za rekordní sumu - 1152 dolarů (26 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Bill Wyman

V odlehčené aukci se komě plyšového krytu se znakem vypláznutého jazyku objevilo mnoho dalších předmětů ze sbírky hudebníka, který se po odchodu z kapely ještě na pódiu se „Stouny” objevil. Stalo se při několika koncertech v roce 2012.

Rolling Stones měli v každém desetiletí své existence album na prvním místě britského žebříčku

Kultura

Ačkoliv kryt na záchod už se fanouškům asi v dohledné době sehnat nepodaří, ke smutku není důvod. Kapela plánuje v Londýně trvale otevřít prodejnu, kde bude k dispozici právě řada netradičních kousků, které pro ortodoxní fanoušky mohou mít cenu zlata.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám