Hlavní obsah

Nový lustr dokáže v obýváku rozpoutat bouři

Novinky, jky

Možná si pamatujete, jak počátkem roku 2013 holandský umělec Berndnaut Smilde ukázal světu, že je možné vytvořit v interiéru opravdová mračna. Ovládání uzavřeného prostředí si žádá úplnou kontrolu nad vlhkostí a teplotou v místnosti, a tak není možné něco takového zkoušet doma. Pro ty z nás, kteří si s vědou zrovna netykají, je tu lustr od designéra Richarda Clarksona.

BEZ KOMENTÁŘE: Interaktivní lampa připomíná mrakVideo: Richard Clarkson

 
Článek

Americký designér Richard Clarkson zasahuje do mnoha oblastí - vytváří světla, nábytek a nejrůznější bytové doplňky. Jeho nejnovější produkt však přiměl zdvihnout obočí mnoho lidí. Nese název The Cloud (Mrak), a vypadá přesně tak, jak jej jeho tvůrce pojmenoval.

Interaktivní osvětlení do interiéru má tvar bouřkového mraku a simuluje bouři jak světelně, tak i zvukově. Buď podle příkazů z dálkového ovládání, či na základě pohybového senzoru. Mrak je tak plný diod, senzorů, mikrofonů a je osazen výkonným reproduktorem.

Dálkové ovládání uživateli umožňuje nastavit mrak do odlišných módů. Buď se chová jako nezávislý bouřkový mrak, reaguje na pohyby v místnosti anebo „bouří” do rytmu hrající hudby.

Pokud vás toto osvětlení zaujalo a zajímala by vás cena, asi pro vás nemáme příjemnou informaci. Cena za kus je 3360 dolarů, tedy více než 67 000 korun. Nicméně nejde o strojovou výrobu a každý mrak je unikát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám